Login

14-11-2022

Na een gedegen voorbereiding vond op 12 november 2022 de Landelijke Sinterklaasintocht in de vesting van Hellevoetsluis plaats. Maar het had maar weinig gescheeld of het hele feest ging niet door. In het Sinterklaasjournaal was te zien dat de “Pakjesboot” naar de bodem van de Spaanse zee was gezonken. Sindsdien kreeg het Sinterklaasjournaal geen contact meer met Sinterklaas en de Pieten.

Op social media lieten vele ouders weten dat hun kinderen in tranen waren en zich grote zorgen maakten of ze wel hun schoen konden gaan zetten.

Krant 2

Gelukkig werden de jonge kijkers gerustgesteld: “Tot nu toe heeft Sinterklaas altijd een oplossing gevonden voor de problemen waarvoor hij zich gesteld zag. Het gaat echt goed komen.” liet de burgemeester Milène Junius van Hellevoetsluis weten.

En wat bleek ? In het droogdok van Hellevoetsluis lag een mysterieuze stoomboot en dat bleek een nieuwe stoomboot te zijn die Sinterklaas vorig jaar al besteld had. Later maakte het Sinterklaasjournaal bekend dat Sinterklaas gelukkig onderweg was, maar dit keer niet via het water. Sinterklaas zat in zijn eigen vliegtuig, de "Goedheiligman 1". En zelfs zijn paard Ozosnel was erbij. Met de nieuwe stoomboot werden Sinterklaas en alle Pieten van het vliegveld opgehaald, waarna de landelijke intocht kon beginnen.

 Sint 5

De mysterieuze stoomboot in het Droogdok Jan Blanken

 

Cockpit

De Sint in de cockpit van de "Goedheiligman 1"

Sinterklaas werd natuurlijk opgewacht door heel veel kinderen vanaf de kade en verwelkomd door de burgemeester. Vervolgens ging de Sint met zijn paard Ozosnel de straten van de vesting van Hellevoetsluis door om alle kinderen te begroeten. De NTR deed er rechtstreeks verslag van en Hellevoetsluis werd op een prachtige manier op de kaart gezet.

Krant 4

Sint 1

De nieuwe pakjesboot passeert de Noord Hinder

Sint 3

Het was een prachtige dag, de warmste 12 november ooit gemeten. Niet alleen door het mooie weer maar ook door de gemoedelijke sfeer die er tijdens de intocht was. We zagen alleen maar blije kindergezichtjes, grapjes makende Pieten, heel veel pepernoten, tevreden ouders langs de route en niet vergeten een Sinterklaas die op gezette tijden grote problemen met een scherpe kwinkslag tot de juiste proporties terugbracht. Het was, ook voor de buis, echt genieten.

Krant 3

Camera

 De NTR deed er rechtstreeks verslag van

Ook aan boord van de Noord Hinder was het genieten. Nadat de Sint veilig en wel in de haven van Hellevoetsluis was gearriveerd en zijn ronde door de vesting had gemaakt brachten vele kinderen samen met hun ouders een bezoekje aan ons lichtschip. Uiteindelijk stond de teller aan het eind van de dag op 453 bezoekers. Een prachtig resultaat waar we best trots op zijn !

 

Sint 2

Ook onze vrijwilligers hadden het prima naar hun zin

De dag werd uiteindelijk door de aanwezige vrijwilligers met een tevreden gevoel (en een dik verdiend borreltje en wat bitterballetjes) op gepaste wijze afgesloten.

 

 Terug naar

 Nieuws

Contact

Pour les rendez-vous de groupe et renseignements:
telephone +31 6 57 57 57 92

Lieu de visite:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis
Navigation: Industriehaven 50
Hellevoetsluis

Adresse postale:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Heures d’ouverture

Indokken 2021

anbi logo   YT

logo bezoek hellevoetsluis

Timbres et vin

A l’occasion du jubilée en 2013 nous avons fait imprimer un timbre spécial et avons sélectionné deux délicieux vins français(blanc et rouge).
Ces produits sont en vente dans notre petite boutique à bord et en ligne. Les années 2019 et 2020 sont épuisées mais un timbre 2021 est aujourd’hui disponible !

PZ2021kl

Accès à notre magasin (néerlandais)