Login

27-02-2023

Juliën is een knaap van 8 jaar en hij woont met zijn ouders in Enschede. Vrienden van zijn ouders wonen in Middelharnis, een reis van al snel een uurtje of drie. Een bezoekje aan Middelharnis betekent dan ook altijd wel een logeerpartijtje. En tijdens zo’n logeerpartijtje mag Juliën aangeven waar hij graag naartoe wil. Daar waar het antwoord in Enschede altijd “naar het Diekman stadion” luidt, daar is dat in Middelharnis altijd “naar Hellevoetsluis, naar de Noord Hinder”.

Zo ook afgelopen weekend. Juliën logeerde met zijn ouders in Middelharnis en een bezoekje aan het lichtschip was voor hem uiteraard een vanzelfsprekendheid. Er was echter één probleem: het lichtschip was namelijk gesloten. De vrienden uit Middelharnis wisten echter wel raad: ze namen contact op met een vrijwilliger van de Noord Hinder. Na enige uitleg werd de vrijwilliger bereid gevonden om aan Juliën een rondleiding te geven waarbij hij ook op plekken mocht kijken waar normaliter geen bezoeker komt.

Jul 2

Juliën benedendeks

 

Jul 6

Klimmen in de lichttoren

 

Jul 4

Wat een hoogte ! 

En aldus geschiedde. Juliën kwam in ruimtes ver benedendeks waarbij geen deur of luik ongeopend bleef. Ook een klimpartij in de lichttoren behoorde tot de rondleiding. Hierbij mocht Juliën zelfs tot aan de optiek in het lichthuis klimmen. Hij vond het prachtig, een echt avontuur.

Na een kleine twee uur werd de rondleiding met wat lekkers en het uitdelen van wat goodies afgesloten. Juliën was helemaal blij en vertelde met een brede grijns dat hij “de middag van zijn leven” had gehad en dat het lichtschip wat hem betreft zelfs boven FC Twente gaat. Een opmerking die door de vader van Juliën (die een fanatieke FC Twente supporter is) toch wel even verwerkt moest worden.

 

Jul 3

Juliën met een fanatieke FC Twente supporter, en ......

 

Jul 5

..... met een vrijwilliger van het lichtschip

 

Met een "Mooi daj d'r wes bunt en wier komm'n" (Fijn dat je er was en tot ziens) werd op gepaste wijze afscheid van Juliën genomen. Het moge duidelijk zijn dat dit laatste bij hem niet tegen dovemans oren was, we gaan hem vast nog wel vaker aan boord zien.

 

 

 Terug naar

 Nieuws

Contact

Pour les rendez-vous de groupe et renseignements:
telephone +31 6 57 57 57 92

Lieu de visite:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis
Navigation: Industriehaven 50
Hellevoetsluis

Adresse postale:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Heures d’ouverture

Indokken 2021

anbi logo   YT

logo bezoek hellevoetsluis

Timbres et vin

A l’occasion du jubilée en 2013 nous avons fait imprimer un timbre spécial et avons sélectionné deux délicieux vins français(blanc et rouge).
Ces produits sont en vente dans notre petite boutique à bord et en ligne. Les années 2019 et 2020 sont épuisées mais un timbre 2021 est aujourd’hui disponible !

PZ2021kl

Accès à notre magasin (néerlandais)