Tijdens de Vestingdagen op 20 en 21 augustus 2022, zal Frans Neijs, aanwezig zijn op het lichtschip12 Noord Hinder. We kennen hem inmiddels ook van het RTL-programma Blow Up, waar hij met zijn balloncreaties 2e werd. Wij zijn dan ook trots om hem op het Lichtschip te mogen verwelkomen. Ook nu zal hij zijn best doen om zijn kunsten met balloncreaties aan ons te laten zien en vooral de kinderen blij te maken.

09-06-2022

Misschien is het u ontgaan, maar het Lichtschip Noordhinder 12 is weer geopend voor publiek.
Na een grondige onderhoudsbeurt van 4 maanden in het Jan Blanken droogdok ligt het schip er weer schitterend in een mooie rode kleur bij.

25-06-2022.

Bezoek zeilschool Helius Hellevoetsluis aan het lichtschip Noordhinder 12.

Omstreeks 14:00 uur kwamen zij in een aantal rafts aangevaren en meerden zij bij het lichtschip aan. Via een ponton, konden zij de kade bereiken en kregen zij een korte toespraak van de algemeen coördinator (kapitein) Cor Vermaat.

21 augustus 2022.

Vestingdagen 2.0 2022.

De Vestingdagen 2022 op 19,20 en 21 augustus was weer een feest als van ouds. Veel mensen vonden hun weg weer naar de vesting van Hellevoetsluis en hadden uiteraard oog voor de vele kraampjes en keken naar de artikelen, die uitgestald lagen. Veel wisselde hierdoor van eigenaar. Uiteraard mocht de kermis op het Zuidfront ook niet ontbreken. Het lichtschip 12 Noordhinder mocht zich gelukkig prijzen met een groot aantal bezoekers (1900) over 2 dagen gerekend. Frans Neijs met zijn kunsten in het maken van allerlei fuguren van ballonnen, uiteraard uitgenodigd en menig kind ging met een blij en trots gezicht naar huis. Al met al een geslaagd feest voor jong en oud. Op naar de volgende editie en misschien dan wel weer met grote stoommachines.

 

09-06-2022

Misschien is het u ontgaan, maar het Lichtschip Noordhinder 12 is weer geopend voor publiek.
Na een grondige onderhoudsbeurt van 4 maanden in het Jan Blanken droogdok ligt het schip er weer schitterend in een mooie rode kleur bij.

03-04-2022

Het zal u niet ontgaan zijn, de Noord Hinder lag de afgelopen vier maanden voor een uitgebreide onderhoudsbeurt in het Droogdok Jan Blanken in Hellevoetsluis. Het waren met name voor onze onderhoudsploeg intensieve maanden waarin veel werk werd verzet.

03-04-2022

In opdracht van de gemeente Hellevoetsluis is er een prachtige film (timelapse) gemaakt van het indokken van de Noord Hinder. Deze film is zeer de moeite waard om even te bekijken.

18-01-2022

Vaste lezers van de “Lichtflitsen van de Noord Hinder” zal het meteen zijn opgevallen dat Bassie er dit keer niet bij is. Nou mensen, dat heeft zo zijn redenen. Bassie is namelijk vanwege de COVID-19 maatregelen voorlopig aan huis gekluisterd en hij komt nagenoeg niet meer buiten. Niet dat Bassie in quarantaine zit, nee dat is het niet.

20-12-2021

Begin december werden we door de redactie van het maandblad Zeilen benaderd voor een interview. Men wilde graag in de rubriek “bekende bakens” een artikel over de Noord Hinder schrijven. Uiteraard stemden we hiermee in en een afspraak voor het interview met een schrijfster van het maandblad was al snel gemaakt.

19-11-2021

De Noord Hinder gaat, ondanks haar respectabele leeftijd, toch mee met de tijd. Ja zeker, ze gaat namelijk van de dokbeurt een heuse fotoblog bijhouden. En we horen onze (jeugdige) volgers al zeggen: “Waar dan ? Hoe dan ?”

17-11-2021

We hebben goed nieuws: ons lichtschip gaat komende maandag voor een grote onderhoudsbeurt in het dok. De Noord Hinder zal daartoe gebruik gaan maken van het Hellevoetse Droogdok Jan Blanken, gelegen op nog geen 100 meter van onze vaste ligplaats.

01-11-2021

We gaan ons vanaf 01 november, zoals elk jaar, weer voorbereiden op het volgende seizoen. De Noord Hinder wordt in de komende periode door de onderhoudsploeg van binnen en van buiten grondig aangepakt.

19-10-2021

Afgelopen weekend vierde Hellevoetsluis het 400 jarig bestaan van de haven van Hellevoetsluis, een haven met een roemruchte geschiedenis.

12-10-2021

Na ruim anderhalf jaar was het halverwege augustus dan eindelijk zover: we mochten weer bezoekers aan boord ontvangen. Dit niet alleen tot grote vreugde van onze vrijwilligers, maar ook de bezoekers waren er blij mee.

16-08-2021

Op de Noord Hinder gaan we met de tijd mee en daar waar mogelijk passen we ons natuurlijk aan. Zo ook als het gaat om de donaties, want die kunnen bij ons nu ook contactloos gedaan worden.

Subcategorieën

Contact

Voor afspraken groepsbezoek en informatie:
info@noordhinder.nl 

Bezoekadres:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis
Navigatie: Industriehaven 50
Hellevoetsluis

Postadres:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Openingstijden

 

 

Indokken 2021

anbi logo   YT

logo bezoek hellevoetsluis