19-03-2016


Messing aan boord van schepen, dat is altijd zo’n dingetje. Voor je het weet wordt het messing dof of zit het onder de vingerafdrukken. En dat is geen gezicht, of wel soms?

Op de Noord Hinder is het niet anders, ook wij hebben messing aan boord. Je kunt gerust stellen dat we heel wat messing hebben! Zo kun je onder andere lampen, kompashuizen, deurdrempels, scheepsbellen, patrijspoorten en barometers van messing op ons lichtschip vinden. En om het nog gekker te maken:Kompas
we hebben zelfs in een toilet een spiegel met een messingrand hangen. Ik bedoel maar!

Maar hoe hou je dat nou allemaal mooi en blinkend?

Welnu, wij hebben dus Piet aan boord. Piet is elke week met een doekje en een poetsmiddel in de hand op de Noord Hinder te vinden. Vrolijk fluitend of diep in gedachten verzonken kun je hem dan al poetsend aantreffen.

Piet draagt er zorg voor dat al het messing op de Noord Hinder weer blinkt. En dat dit een behoorlijke en steeds weer terugkerende klus is, dat moge duidelijk zijn. Maar Piet is Piet en onverstoorbaar als hij is pakt hij “die doffe ellende” elke week heel voortvarend aan.

Het gaat er tenslotte om dat u, als bezoeker, mooie plaatjes kunt schieten terwijl u trots naast een glimmend kompashuis of een blinkende scheepsbel poseert. En dat hebben we allemaal te danken aan Piet!

En zo is dat!

Terug naar

Nieuws

Contact

Voor afspraken groepsbezoek en informatie:
telefoon +31 6 57 57 57 92

Bezoekadres:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis
Navigatie: Industriehaven 50
Hellevoetsluis

Postadres:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Openingstijden

Hellevoetsluis

anbi logo Volg ons op Facebook YT

logo bezoek hellevoetsluis

Shop

NIEUW !

Postzegels jaargang 2020

Postzegels2020 liggend

Naar de winkel