29-03-2016

Wist u dat de bemanning van de Noord Hinder al geruime tijd een bijdrage levert aan de integratie van vluchtelingen in Hellevoetsluis ? Nee ? Dan wordt het tijd dat wij u hier toch even over bijpraten.

Als we het over onze bijdrage aan de integratie van vluchtelingen hebben, dan hebben wij het over Khalifa, Hussam en Abebe. Dit drietal verricht al een tijdje vrijwilligerswerk aan boord van de Noord Hinder.

Tijdens het poetsen, roestbikken, schilderen en sleutelen vinden er vele gesprekken over uiteenlopende onderwerpen plaats. Het gaat dan onder andere over onze taal, maar ook cultuur, nieuws, geografie en religie komen aan bod. De gesprekken gaan dan niet alleen over Nederland en de gebruiken die wij hier hebben. Nee, het drietal vertelt ons ook hoe het er in hun land van herkomst aan toe gaat. Het zijn vaak zeer boeiende en leerzame gesprekken, waarbij wij allemaal van elkaar wat kunnen leren !

Khalifa, Hussam en Abebe lopen nu al een tijdje mee bij het onderhoud op ons lichtschip en het is mooi om te zien hoe zij hun plekje aan boord inmiddels hebben gevonden. Het zijn volwaardige bemanningsleden geworden !

Hussam   Khalifa Abebe  

Abebe    

Wilt U een steentje bijdragen aan het promoten van de Noord Hinder ? Like dan onze Facebookpagina (Lichtschip 12 Noord Hinder) en vraag ook uw vrienden dit te doen. Alvast bedankt !

Terug naar

Nieuws

Contact

Voor afspraken groepsbezoek en informatie:
telefoon +31 6 57 57 57 92

Bezoekadres:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis
Navigatie: Industriehaven 50
Hellevoetsluis

Postadres:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Openingstijden

Hellevoetsluis

anbi logo Volg ons op Facebook YT

logo bezoek hellevoetsluis

Shop

NIEUW !

Postzegels jaargang 2020

Postzegels2020 liggend

Naar de winkel