14-04-2016

Oeps, ik zie u al schrikken ! Gaat de Noord Hinder weg uit Hellevoetsluis ? Gaat Dordrecht nu pronken met dit prachtige lichtschip ? Wel mensen, we kunnen jullie gerust stellen. De Noord Hinder gaat slechts voor een lang weekendje naar Dordrecht om deel te nemen aan het evenement “Dordt in stoom”. En daarna komt het schip gewoon weer terug naar Hellevoetsluis en kunt u het weer aan de Koningskade bewonderen.

DIS ligplaatsNu even over “Dordt in stoom”. Dit evenement vindt van vrijdag 27 mei tot en met zondag 29 mei 2016 in Dordrecht plaats. Dit is een groot stoomevenement waarbij ruim 250.000 bezoekers verwacht worden. In het schilderachtige havengebied van Dordrecht zijn dan nabij het Groothoofd en de Merwekade diverse (stoom)schepen, stoommachines en stoomwerktuigen te bezichtigen. Sommige stoomboten zullen zelfs rondvaarten op de rivier maken.

Ja, en als je dan zo’n rondvaart op de rivier maakt, dan is er natuurlijk een niet te missen blikvanger. Inderdaad, ons Lichtschip 12 oftewel de Noord Hinder uit Hellevoetsluis ! Tijdens het evenement zullen we niet alleen door de oranje kleur en het grote licht opvallen ! Nee, we zullen ook zo nu en dan met ons misthoorn een toontje meeblazen. Op deze manier weet u ons altijd te vinden, dat verzekeren wij u !

De bemanning van de Noord Hinder is nu al druk in de weer om uw bezoek voor te bereiden. De laatste likjes verf worden op het schip aangebracht, het messing wordt nog eens extra gepoetst en de dekken worden schoongespoten. Het moet er allemaal immers tip top uitzien in Dordrecht, ja toch ? Maar u hoeft natuurlijk niet te wachten tot u ons in Dordrecht kunt bezoeken. Ook in Hellevoetsluis heeft u de mogelijkheid om alvast een kijkje aan boord te nemen. Klik hier voor de openingstijden.

Nu even terug naar “Dordt in stoom”. Hieronder in het kort de planning zoals die er voor ons uit ziet:

  • Op donderdag 26 mei zal de Noord Hinder waarschijnlijk van Hellevoetsluis versleept worden naar Dordrecht.
  • Op vrijdag 27 mei wordt het evenement geopend met een vlootschouw, waarna er om 20.00 uur een stoomfluitconcert zal plaatsvinden.
  • Op zaterdag 28 mei en zondag 29 mei vinden er diverse activiteiten plaats en zal ook de Noord Hinder bezichtigd kunnen worden. Kom dan gerust langs om een kijkje aan boord te nemen !
  • Op maandag 30 mei zal de Noord Hinder weer naar Hellevoetsluis versleept worden. We verheugen ons al op het warme welkom dat u ons bij het binnenlopen van de vestinghaven in Hellevoetsluis komt brengen. ’T is immers niet niks, zo’n reis van Dordrecht naar Hellevoetsluis !

Tijden van vertrek en aankomst van de Noord Hinder zijn nog niet bekend, maar het is uiteraard wel de moeite waard om hierbij aanwezig te zijn. Het komt niet zo vaak voor dat een lichtschip versleept wordt en het is natuurlijk een mooi moment om wat prachtige plaatjes te schieten.

Zodra wij de geschatte tijden van vertrek en aankomst weten zullen we deze uiteraard kenbaar maken. En voor meer informatie over “Dordt in stoom” verwijzen wij u graag naar het programma van "Dordt in stoom".

Terug naar nieuwsoverzicht

DIS poster

 

Terug naar

Nieuws

Contact

Voor afspraken groepsbezoek en informatie:
telefoon +31 6 57 57 57 92

Bezoekadres:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis
Navigatie: Industriehaven 50
Hellevoetsluis

Postadres:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Openingstijden

Hellevoetsluis

anbi logo Volg ons op Facebook YT

logo bezoek hellevoetsluis

Shop

NIEUW !

Postzegels jaargang 2020

Postzegels2020 liggend

Naar de winkel