26-04-2016

Het was op 26 april 2016 een geweldige dag voor de vrijwilligers van het Lichtschip 12 Noord Hinder. Het heeft Zijne Majesteit De Koning namelijk behaagd om aan maar liefst drie vrijwilligers van ons schip een Koninklijke onderscheiding uit te reiken. En daar zijn wij met z’n allen best wel trots op!

Gesloten

In aanwezigheid van familie, vrienden en een groot aantal vrijwilligers van ons schip werden Joop Crezee, Jopie Vroegop en Hans van Duivendijk door Burgemeester M. Junius van Hellevoetsluis gedecoreerd.

Per gedecoreerde wordt hieronder in het kort de motivatie voor de Koninklijke onderscheiding weergegeven.

Joop Crezee

Joop is al vanaf het prille begin als vrijwilliger betrokken bij het in stand houden van de Noord Hinder. In 1995 was het schip dermate verwaarloosd dat het roest met kruiwagens tegelijk van boord werd gereden. Verder hield Joop zich bezig met de vervanging van nagenoeg alle elektrische bedrading. Na jaren van hard werken en veel doorzettingsvermogen werd de enorme klus uiteindelijk geklaard en werd de Noord Hinder een museumschip waar we met z’n allen trots op kunnen zijn. Joop is ook nu, op de respectabele leeftijd van 79 jaar, nog steeds zeer actief aan boord waarbij hij andere vrijwilligers wegwijs maakt in de elektronica.

Jopie Vroegop

Jopie is sinds 1998 vrijwilligster aan boord van de Noord Hinder. Zij was de eerste vrouwelijke gids en zij viel op door haar enorme inzet en nautische vakkennis. Jopie heeft zich in de jaren ontwikkeld tot een meer dan uitstekende gids waarbij zij vele nieuwe gidsen wegwijs heeft gemaakt en de benodigde kennis heeft bijgebracht. Jopie is momenteel nog steeds actief als gids, maar draagt ook zorg voor het opzetten van een bibliotheek aan boord van de Noord Hinder.

Hans van Duivendijk

Hans is eveneens sinds 1998 vrijwilliger aan boord van de Noord Hinder. In de beginjaren was Hans nog niet gepensioneerd maar besteedde hij desalniettemin al zijn vrije dagen aan de Noord Hinder. Hij hielp niet alleen bij het roestvrij maken van het schip maar had ook een groot aandeel in het opknappen van de machinekamer. Sinds 2010 is Hans met twee andere vrijwilligers aangesteld als voorman en geeft hij op een rustige wijze mede leiding aan de onderhoudswerkzaamheden aan boord. Hans is ook buiten de onderhoudsdagen regelmatig aan boord te vinden om te controleren of alles aan boord nog naar behoren functioneert.

Na de officiële uitreiking van de onderscheidingen in het Stadhuis van Hellevoetsluis werd door het bestuur van de Stichting Lichtschip 12 Noord Hinder een receptie aan de gedecoreerden en overige genodigden aangeboden in restaurant Fortezza te Hellevoetsluis.

Onder het genot van een natje en een droogje werden de gedecoreerden nog eens uitgebreid gefeliciteerd waarbij menig schouderklopje natuurlijk niet ontbrak. Het was een gezellige afsluiting van een heugelijke dag voor de bemanningsleden van de Noord Hinder, waarbij niet alleen de gedecoreerden glunderden van oor tot oor !

 Joop  Jopie

Hans

Hieronder Joop Crezee, Jopie Vroegop en Hans van Duivendijk

(vlnr, met op de achtergrond de Noord Hinder)

Buiten

Terug naar

Nieuws

Contact

Voor afspraken groepsbezoek en informatie:
telefoon +31 6 57 57 57 92

Bezoekadres:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis
Navigatie: Industriehaven 50
Hellevoetsluis

Postadres:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Openingstijden

Hellevoetsluis

anbi logo Volg ons op Facebook YT

logo bezoek hellevoetsluis

Shop

NIEUW !

Postzegels jaargang 2020

Postzegels2020 liggend

Naar de winkel