11-06-2016

De Noord Hinder is al geruime tijd een locatie waar jongeren werkzaamheden in relatie tot hun maatschappelijke stage kunnen verrichten. Bij een maatschappelijke stage gaat het om het doen van vrijwilligerswerk, waarbij de jongeren hun kennis en energie meebrengen om met een frisse blik diverse activiteiten te ondernemen.

Nou, dat hebben we geweten ! De afgelopen weken mochten wij Bram, Boran, Esil, Joey en Mustafa van het SG Helinium voor hun maatschappelijke stage aan boord verwelkomen. Zij hadden het plan bedacht dat zij als gidsen een rondleiding aan boord zouden gaan verzorgen.

Onder bezielende leiding van onze scheepskok Kees verdiepten de jongens zich in alle wetenswaardigheden aan boord. Niet alleen de geschiedenis van het schip, maar ook de technische gegevens en de nodige anekdotes kwamen hierbij aan bod.

Maar wat is een rondleiding zonder bezoekers ? Niets toch ? De jongens ontwierpen daarom een eigentijdse poster en hebben heel wat flyers in Hellevoetsluis verspreid. Verder werd er een behoorlijke voorraad aan chips, frisdrank en koeken ingeslagen. Je wilt na zo’n rondleiding je bezoekers tenslotte dusdanig in de watten leggen dat ze nog eens langs komen. Klantenbinding heet dat !

Op 9 juni was het zover. Als afsluiting van hun stage verzorgden de jongens tweemaal een rondleiding. Bij één van de rondleidingen sloot één van onze gidsen (Adrie) als “mystery guest” aan. We wilden immers wel weten hoe de jongens het er vanaf brachten.

Nou, daar hoefden we ons dus geen zorgen over te maken. De jongens brachten hun opgedane kennis op een vlotte manier en met heel veel humor over. Ze hadden soms een verrassend frisse kijk op zaken en de bezoekers vermaakten zich prima.

En Kees ? Nou, die stond op afstand te glunderen. Hij was best trots op “zijn jongens” !

En dat niet alleen vanwege de leuke manier waarop zij de rondleidingen verzorgden, maar ook door de manier waarop zij zich aan boord hadden gedragen. Vriendelijk, voorkomend en met heel veel humor ! Het vijftal werd aan boord al omschreven als de “vijf ideale schoonzonen” !

MASstage

Kees met "zijn jongens"

 

Terug naar

Nieuws


Contact

Voor afspraken groepsbezoek en informatie:
telefoon +31 6 57 57 57 92

Bezoekadres:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis
Navigatie: Industriehaven 50
Hellevoetsluis

Postadres:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Openingstijden

Hellevoetsluis

anbi logo Volg ons op Facebook YT

logo bezoek hellevoetsluis

Shop

NIEUW !

Postzegels jaargang 2020

Postzegels2020 liggend

Naar de winkel