26-10-2016

De gemeente Hellevoetsluis ondersteunt het project “Erfgoed met klasse(n).” Met dit project worden de groepen 5 tot en met 8 van de Hellevoetse basisscholen in de gelegenheid gesteld om gratis de verschillende musea in Hellevoetsluis te bezoeken.

Uiteraard neemt ook ons lichtschip deel aan dit project en zo konden wij op 26 oktober 2016 de eerste leerlingen van het nieuwe schooljaar begroeten. De leerlingen van groep 6 van de OBS De Brandaris waren de eersten die ons schip dit schooljaar kwamen bezoeken..

De kinderen werden door onze gidsen Vyvyan, Christa en Wim op een educatieve wijze rond geleid op ons schip. Niet alleen het leven aan boord kwam aan bod, maar de kinderen konden onder andere ook zelf ervaren hoe in vroegere tijden bijvoorbeeld gegevens voor de weersverwachting werden verzameld. Waar komt de wind vandaan, hoe hard waait het, wat is de temperatuur en hoe warm is het water nu ? 

Maar mogelijk dat het meten van de watertemperatuur toch wel het leukst was ? De leerlingen moesten hiervoor namelijk een emmer in het water gooien. Dat werd als “gaaf” en “super cool” ervaren. Uiteraard was de emmer bevestigd aan een touw en (hoe kon het ook anders ?) menig medescholier en soms zelfs de juf moesten goed oppassen dat zij niet “per ongeluk” een nat pak kregen. Pret alom dus !

Emmertje

Ja, wie heeft er hier een nat pak ?

Halverwege het educatieve programma was er uiteraard even tijd voor een pauze. Onze scheepskok Kees en zijn vrouw Marjanne verwenden de jeugd met een glaasje fris en een koekje. De kinderen konden dit alles natuurlijk enorm waarderen.

Na afloop van het bezoek werd er zowel door de schooljuf als ook door onze vrijwilligers terug gekeken op een zeer geslaagde ochtend. De kinderen hadden het zichtbaar naar hun zin en hadden zonder dat ze het zelf beseften best wel wat opgestoken van de rondleiding. En daar doen we het tenslotte voor, ja toch ?

De komende maanden zullen 21 klassen van 12 basisscholen uit Hellevoetsluis de Noord Hinder gaan bezoeken. We hebben het dan over pakweg een 350 leerlingen van groep 6.

Onze gidsen weten waar zij de komende maanden aan toe zijn en zij kijken er al enorm naar uit om al deze leerlingen over ons mooie lichtschip te vertellen en hen ook wat maritieme kennis bij te brengen. En onze scheepskok ? Nou, die weet dat hij heel wat limonade en koekjes moet inslaan !

Kortom, we zijn er weer helemaal klaar voor.

 

Wilt u ons ook helpen aan meer likes op facebook ? Klik dan op het logo hieronder.

facebook leuk

 

 

Terug naar

Nieuws

 

Contact

Voor afspraken groepsbezoek en informatie:
telefoon +31 6 57 57 57 92

Bezoekadres:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis
Navigatie: Industriehaven 50
Hellevoetsluis

Postadres:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Openingstijden

Hellevoetsluis

anbi logo Volg ons op Facebook YT

logo bezoek hellevoetsluis

Shop

NIEUW !

Postzegels jaargang 2020

Postzegels2020 liggend

Naar de winkel