20-12-2016

De afgelopen week heeft onze scheepskok Kees tijdens de “Lichtjesweek” heel wat bezoekers op ons lichtschip verwend met een lekker bordje erwtensoep of een heerlijke kop warme chocomelk. Op een gegeven moment was het zelfs zo druk dat Kees in maar liefst drie pannen tegelijk moest roeren. Er werd in een paar dagen tijd ruim 46 liter erwtensoep en 17 liter chocomelk genuttigd. Een groter compliment konden Kees en zijn “kombuisteam” bijna niet krijgen. Al hoewel ?

Het mooiste compliment kwam waarschijnlijk toch van een jonge knaap die bij het aan boord gaan al één en al vrolijkheid uitstraalde. Toen hij gevraagd werd of hij misschien trek had in een bordje erwtensoep of een beker warme chocomelk begonnen zijn oogjes meteen te glinsteren. Met een brede grijns zei hij: “Of ik erwtensoep of warme chocomelk lust ? Nou meneer, u spreekt helemaal mijn taal !”

smullen

Voor onze scheepskok het wist zat deze vrolijke knaap al aan de tafel in de Etat-major. Onder genot van een heerlijk bordje erwtensoep ontstond er een leuk gesprek over het reilen en zeilen aan boord.

Op een gegeven moment was het bordje erwtensoep leeg en vroeg Kees aan de knaap of hij misschien ook nog een beker chocomelk lustte. Het antwoord van de jongen laat zich raden, ook nu sprak onze scheepskok weer de juiste taal ! Laat maar komen, die chocomelk !

Choco

 

 

Wilt u ons ook helpen aan meer likes op facebook ? Klik dan op het logo hieronder.

facebook leuk

 

Terug naar

Nieuws

 

Contact

Voor afspraken groepsbezoek en informatie:
telefoon +31 6 57 57 57 92

Bezoekadres:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis
Navigatie: Industriehaven 50
Hellevoetsluis

Postadres:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Openingstijden

Hellevoetsluis

anbi logo Volg ons op Facebook YT

logo bezoek hellevoetsluis

Shop

NIEUW !

Postzegels jaargang 2020

Postzegels2020 liggend

Naar de winkel