16-12-2018

Gisteren verscheen er een ietwat verwarde oudere bebaarde man in een rood pak aan boord. Hij was zichtbaar verkleumd en mompelde iets over Lapland met altijd een witte kerst, rendieren en ontelbare kerstbomen. Dat het daar thuis zo mooi is en dat het hier allemaal maar nep is. Wijzend naar het brandende grote licht van ons lichtschip mopperde hij dat hier zelfs het Noorderlicht niet echt is. 

Om de oude mopperaar wat op te vrolijken vroeg onze scheepskok of meneer misschien een kom met lekkere eigengemaakte snert wilde. Er volgde een knorrend "Doe maar, ik ben er nou toch", waarna de man vlakbij de verwarming op de bank neerplofte.

Niet veel later kwam de scheepskok met een dampende kom snert binnen. De oude man nam snel een hap waarna direct tranen in zijn ogen sprongen. De aanwezigen dachten dat zich hier dan toch een eerste teken van emotionele dankbaarheid openbaarde, maar al snel bleek het anders te zijn. “Gloeiende, gloeiende, wat is die snert heet zeg!”  was er van onder de baard te horen.

Na een derde kom waren er niet alleen groene klodders snert op de baard te zien maar werd er ook een soort van glinstering in de ogen van de oude man zichtbaar. Sommigen meenden zelfs een klein glimlachje onder de baard waar te nemen. Het zou toch niet …….?

Jawel hoor, het gebeurde dus wel. De oude mopperaar glunderde van oor tot oor (althans, voor zover wij dat onder die baard konden zien) en hij moest toch ook wel even kwijt dat hij het een heerlijk soepje vond. Om het in zijn woorden te zeggen: “Het is dan wel geen rendiersoep, maar het kan er best wel mee door”.

Hierna gaf de man aan dat hij weer op pad moest, want hij had nog meer te doen. Voor wij het wisten was hij van boord verdwenen. Maar dat was niet voor lang. Binnen een kwartier was hij er weer, dit keer met de vraag of wij misschien ook nog een mok met warme chocolademelk en slagroom voor hem hadden.

Uiteraard konden wij dit niet weigeren en voor wij het wisten kregen de groene klodders in zijn baard gezelschap van meerdere bruine chocoladevlekken.

Aan het eind van de avond en na zijn zoveelste advocaatje met slagroom, deelde de oude man op gebiedende toon mede dat hij de komende dagen het lichtschip als tijdelijke thuisbasis zou gaan gebruiken. Of, zoals hij dat grommend verwoordde:

“Het lijkt dan wel niet op mijn huisje in Lapland en het eten is ook niet zoals ik dat thuis gewend ben, maar het is hier in ieder geval warm en de bediening mag er ook best wel zijn! Dus of jullie het wel of niet goed vinden: ik blijf hier voorlopig zitten!”

En daar moesten wij het dan maar mee doen.

Kerstmancollage

 

Wilt u ons steunen op Facebook?

Klik dan op onderstaand Facebook logo en daarna op Volgen

FB logo

Naar

Nieuws

 

 

Contact

Voor afspraken groepsbezoek en informatie:
telefoon +31 6 57 57 57 92

Bezoekadres:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis
Navigatie: Industriehaven 50
Hellevoetsluis

Postadres:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Openingstijden

Hellevoetsluis

anbi logo Volg ons op Facebook YT

logo bezoek hellevoetsluis

Shop

NIEUW !

Postzegels jaargang 2020

Postzegels2020 liggend

Naar de winkel