15-01-2019

Ik zie de vraagtekens al op jullie voorhoofd. Wat nou? Krijgt de Noord Hinder een nieuw kleurtje? Ja, een verfbeurtje voor het lichtschip wordt inderdaad wel tijd, dat weten wij ook wel. Maar moet dat dan meteen blauw worden? Wat is er mis met oranje? Niks toch? En bovendien, een lichtschip hoort toch oranje te zijn? Ja toch?

Nou mensen, we kunnen jullie gerust stellen. De Noord Hinder blijft echt wel oranje, maak jullie geen zorgen. Dat blauw, dat slaat op bezoekers die we al een aantal jaren met regelmaat aan boord mogen ontvangen. Dat zijn, of beter gezegd waren, namelijk “blauwen”. U weet wel, die mannen en vrouwen die ook wel koddebeiers, juten, dienders of wouten genoemd worden. Inderdaad, de politie, maar dan de gepensioneerde versie zullen we maar zeggen!

Binnen de politie-eenheid Rotterdam bestaat de Stichting Copper. Dat is een stichting die tot doel heeft om de onderlinge verbondenheid van de oud-medewerkers van de huidige politie-eenheid Rotterdam te behouden, te bevorderen en te verstevigen. Deze mooie volzin hebben we niet zelf bedacht, maar van de website van de Stichting Copper “gepikt” . Oeps, nu dat ik er zo over nadenk hebben we dus in feite de politie bestolen! Als dat maar goed komt.

Nou mensen, het komt goed. Het toeval wil namelijk dat onze voorzitter lid is van die politieclub en dat hij met regelmaat een uitstapje voor zijn oud-collega’s naar de Noord Hinder organiseert. De oud-politiemensen worden dan aan boord ontvangen met koffie en gebak, waarna zij door hem voor zowel een rondleiding op het lichtschip als ook voor een stadswandeling door de Vesting van Hellevoetsluis worden meegenomen. De dag wordt telkens traditioneel afgesloten met (hoe kan het ook anders?) …….. een blauwe hap!

 

 

CopperVPjpg

 

 

 1

2

 

3

 

Wilt u ons steunen op Facebook?

Klik dan op onderstaand Facebook logo en daarna op Volgen

FB logo

Naar

Nieuws

 

Contact

Voor afspraken groepsbezoek en informatie:
telefoon +31 6 57 57 57 92

Bezoekadres:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis
Navigatie: Industriehaven 50
Hellevoetsluis

Postadres:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Openingstijden

Hellevoetsluis

anbi logo Volg ons op Facebook YT

logo bezoek hellevoetsluis

Shop

NIEUW !

Postzegels jaargang 2020

Postzegels2020 liggend

Naar de winkel