21-12-2023

In november werd onze schipper Cor benaderd door Annabel, een studente audiovisueel specialist uit Apeldoorn. Zij vroeg zich af of zij aan boord van de Noord Hinder filmopnames mocht maken. Zij was namelijk met een project bezig waarin haar opa, als oud scheepswerktuigkundige, de hoofdrol had. Natuurlijk wilden wij hieraan meewerken en een afspraak was dan ook al snel gemaakt.

Zo kon het gebeuren er op 08 december een auto, volgeladen met allerlei filmapparatuur, op de Koningskade arriveerde. Onze vrijwilligers Cor en Ton keken hun ogen uit; wat een apparatuur en materiaal werd er door Annabel en haar filmcrew aan boord gesleept.

Voor er gefilmd werd was het eerst tijd voor een bak koffie waarbij (de uiteraard ook aanwezige) opa van Annabel heel wat verhalen uit “die goede oude tijd” vertelde. Prachtig om die verhalen te horen.

 

Machkamer

Annabel en Cor in de machinekamer

 

Na de koffie werd het tijd om wat opnames te gaan maken. Onder de bezielende leiding van Cor maakte Annabel met haar filmcrew een rondgang aan boord waarbij opa op verschillende locaties op de gevoelige plaat werd gezet. Bij deze opnames werd zelfs een drone ingezet.

Na een aantal uur was de klus geklaard. Er was genoeg filmmateriaal om een avondvullende film over opa te maken, wij zijn nu al benieuwd naar het eindresultaat.

 

Drone         Dronecirkel

Dronebeelden

 

Een paar dagen later ontvingen we onderstaand mailtje van Annabel:

“Op een bijzondere reis naar het verleden bezocht ik het indrukwekkende schip, de Noordhinder.
Als onderdeel van mijn eindexamenproject voor het Creative College, waar ik de opleiding Audiovisueel Specialist volg, mocht ik dit schip verkennen en er beelden vastleggen.
Mijn project draait om het verhaal van mijn opa, die vroeger verre reizen maakte over heel de wereld en werkte in de machine kamers van onder andere de Rotterdamse Lloyd.
Het was een leuke dag en erg fijn om hier te mogen zijn en de geschiedenis van mijn opa vast te leggen. De reis vanuit Apeldoorn, die twee uur duurde, was elke seconde waard. Hartelijk dank voor deze bijzondere ervaring
.”

Altijd leuk om een berichtje van een tevreden klant te krijgen, ja toch ?

Contact

Voor afspraken groepsbezoek en informatie:
info@noordhinder.nl 

Bezoekadres:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis
Navigatie: Industriehaven 50
Hellevoetsluis

Postadres:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Openingstijden

 

 

Indokken 2021

anbi logo   YT

logo bezoek hellevoetsluis