29-03-2015

Op 27 maart 2015 werd de Koningskade te Hellevoetsluis feestelijk geopend in het bijzijn van het gehele College, een aantal raadsleden en de Burgemeester van Hellevoetsluis. Uiteraard der zaak werden de feestelijkheden ook opgeluisterd door onze vrijwilligers en de vrijwilligers van de Buffel en de Bernisse.

De openingshandeling hield ondermeer in het hijsen van een banner met daarop een afbeelding van het betreffende schip en het nummer aan de Koningskade waaraan schepen zijn afgemeerd. Voor ons Lichtschip is dat Koningskade 4 te Hellevoetsluis.

Tevens werd het kanon afgeschoten tijdens deze handelingen. Eén en ander vond plaats onder grote publieke belangstelling en in een stralende zon.

Op zaterdag 28 en zondag 29 maart 2015 was het Lichtschip gratis te bezichtigen voor het publiek. De gemeente had gezorgd voor de muzikale omlijsting van ondermeer het muziek gezelschap Voorne-Putten. Tevens zorgde Frans Neys voor goochel trucs en werden luchtballonnen op kunstzinnige wijze verwerkt tot allerlei leuke figuren.

Het weer was op zaterdag nog enigszins redelijk maar op zondag was het bar slecht. Enorme regenbuien en windkracht 7 teisterden de Koningskade. Vanwege die wind waren de activiteiten afgelast op de Koningskade. Dat was jammer, omdat de gemeente zich heel wat inspanningen had getroost om er iets leuks van te maken. Maar tegen de onstuimige natuur was geen kruid opgewassen.

Ondanks het tegenvallende weer bezochten ongeveer 300 personen ons Lichtschip en een aantal van hen verliet het schip met een mooi boek over de zeevaart. Er was namelijk een boekenmarkt aan boord om de overbodige boeken te verkopen.

Namens het bestuur een woord van dank aan alle vrijwilligers, die zich het afgelopen weekend hebben ingezet.
Chapeau.

Dirk van der Zee

CIMG3780   Foto 05 12 15 18 55 42

 

IMG 3792

Wilt u ons steunen op Facebook?

Klik dan op onderstaand Facebook logo en daarna op Vind ik leuk!

FB logo

Naar

Nieuws

Contact

Voor afspraken groepsbezoek en informatie:
telefoon +31 6 57 57 57 92

Bezoekadres:
Koningskade 4
3221 CC Hellevoetsluis
Navigatie: Industriehaven 50
Hellevoetsluis

Postadres:
Postbus 1014
3220 BA Hellevoetsluis
E-mail: info@noordhinder.nl

Openingstijden

Hellevoetsluis

anbi logo Volg ons op Facebook YT

logo bezoek hellevoetsluis

Shop

NIEUW !

Postzegels jaargang 2020

Postzegels2020 liggend

Naar de winkel